Bent u goed verzekerd voor fysiotherapie in 2011?

Er zijn veel vragen over fysiotherapie en vergoedingen in 2011.

Basisverzekering
Bent u 18 jaar of ouder, dan komen de eerste twaalf fysiotherapie-behandelingen bij een chronische aandoening voor eigen rekening. (Dat waren eerder negen behandelingen.) Vanaf de dertiende behandeling worden de kosten vergoed. Het is mogelijk dat de zorgverzekeraars hun aanvullende verzekeringen gaan aanpassen. Kijk daarom naar het aanbod van uw zorgverzekeraar als u zich aanvullend wilt verzekeren voor fysiotherapie. Ook kunt u kijken naar andere zorgverzekeraars met een aanvullende verzekering.

Aanvullende verzekering
Deze polissen geven de entree tot de fysiotherapeut. Voor veel mensen bepaalt de mate van vergoeding in de polisvoorwaarden of wel of niet gebruik wordt gemaakt van de fysiotherapeut. Het gaat hierbij om de aanvullende verzekering.

Consumenten kunnen overigens wel op veel plekken terecht om informatie te krijgen. De website van de KNGF www.defysiotherapeut.com geeft inzicht in de verschillende polisvoorwaarden. Er zijn ook particuliere sites zoals www.independer.nl of www.kiesbeter.nl.

Ook worden er dit jaar door middel van radiospotjes aandacht gevraagd voor het belang om goed naar de polissen te kijken. 'Bent u goed verzekerd voor fysiotherapie?' is de vraag, die voortdurend zal moeten klinken.

Patiëntenportaal

Cliëntenbeoordeling