De CQ-Index Fysiotherapie: wat is het?
De afkorting CQI of CQ-index staat voor Consumer Quality Index en is een gestandaardiseerde methodiek om klantervaringen in de zorg te meten, te analyseren en te rapporteren. De CQ-index is ontwikkeld en gevalideerd door het Centrum Klantervaring Zorg (CKZ).

De CQ-Index Fysiotherapie is bedoeld om de kwaliteit van zorg rond fysiotherapeutische behandelingen te meten vanuit het perspectief van de patiënt. De vragenlijst wordt gebruikt om binnen de praktijk en van uw fysiotherapeut in kaart te brengen op welke punten uw patiënten goede ervaringen hebben en waar nog verbetering mogelijk is. Patiënten wordt gevraagd naar hun ervaringen ten aanzien van informatie, bejegening, participatie en therapietrouw, en ervaren behandelkwaliteit. Ook wordt gevraagd naar een algemene oordeel over de fysiotherapeut, en naar een aantal achtergrondkenmerken van de patiënt. Daarnaast is de vragenlijst bedoeld om vergelijkend onderzoek te doen naar de prestaties van verschillende praktijken.

Patiënten komen in aanmerking voor deelname aan het patiëntervaringenonderzoek indien ze aan alle onderstaande criteria voldoen:

  • Emailadres beschikbaar en akkoord voor gebruik emailadres voor kwaliteitsonderzoek;
  • Indien chronische patiënten: minimaal 20 behandelingen gehad;
  • Indien niet-chronische patiënten: behandeling afgesloten en minimaal 2 behandelingen gehad

U wordt vooraf gevraagd of U mee wilt werken aan de CQ-index. In verband met de privacy van gegevens worden de data gepseudonimiseerd

Hopend u voldoende te hebben geïnformeerd,

Carlo Hazenberg